Monipuolista toimintaa kaiken ikäisille
Sukeltajaliiton julkaisema Snorkkelisukellus-video näyttää mitä kaikkea voi sisältyä sukellusseuran nuorisotoimintaan.
Sukellusta voi aloittaa seurassamme jo hyvin pienestä. Nuorimmat jäsenet ovat 3-6 vuotiaat kuutit, jotka harjoittelevat vanhempiensa kanssa olemaan sinut vedessä ja käyttämään perusvälineitä. Ryhmään tullessa ei tarvitse osata uida ja harjoitukset tapahtuvat leikkien lomassa.
Kuuttiryhmästä siirrytään 6-8 vuotiaiden Marakatti-ryhmään, joka harjoittelee edelleen lasten altaassa, mutta tähtää siihen, että opitaan leikin varjolla perusvälineiden käyttämisen lisäksi uimaan ja lopulta siirtymään isoon altaaseen.
Isoon altaaseen pääsee, kun pystyy uimaan 100 metriä yhtämittaisesti ilman räpylöitä. Yleensä ensimmäisinä vuosina harjoitellaan taitoja, jotka kuuluvat Norpan Taitorataan. Norpan Taitorata sisältää monipuolisesti niin uintitekniikkaa, sukellustaitoja kuin pelastustaitoja. Kaikilla kerroilla myös leikitään, koska oppimisen tulee olla hauskaa! Norpan Taitoradasta on tarkempi kuvaus kurssisivuilla.
Kun Norpan Taitorata on suoritettu, norpat saavat uusia haasteita. Harrasteryhmissä hiotaan opittuja taitoja yhä paremmiksi mm. hengenpelastuksessa, räpyläuinnissa, uppopallossa, uppokiekossa, uintilajeissa, snorkkelisukelluksessa, meriarkeologissa, valokuvauksessa, biologiassa kuin seuratiedoissa. Kokonaisuutta kutsutaan Räpylänjäljiksi, jossa on monta eri tasoa ja se soveltuu myös vanhemmille norpille.
Järjestämme myös snorkkelisukelluskursseja. Snorkkelisukelluskurssi on tarkoitettu yli 10 vuotialle. Kurssin tavoitteena on oppia taidot, joita tarvitaan avovedessä snorklaamiseen. Suosittelemme Norpan Taitoradan käymistä ensin alle 12-vuotiaille. Edistyneet sukeltajat voivat jatkaa Snorkkelisukelluksen jatkokurssille ja -turvallisuuskurssille. Snorkkelisukelluskursseista on tarkempaa tietoa kurssisivuilla.
Juniorijäseniksi eli norpiksi pääsevät kaikenikäiset pojat ja tytöt. Perustaitojen ja iän mukaan voimme suositella sopivaa ryhmää lapselle. Hallille saa tulla muutaman kerran kokeilemaan lajia, ennen kuin päättää liittymisestä. Uusia juniorijäseniä otetaan mieluiten vain kauden alussa eli syyskuussa. Kausi kestää syyskuun alusta toukokuun loppuun.
Ryhmien harjoituksista ja vapaista paikoista saa tietoa ottamalla yhteyttä nuorisovastaavaan osoitteessa junnuvastaava@nousu.fi
Katso myös video vedenalaisesta tikanheitosta, jota seurassamme voi kokeilla: