Snorkkelisukelluskurssit

Snorkkelisukelluksen peruskurssi

Snorkkelisukelluksen peruskurssi sopii lapsille ja aikuisille, jotka haluavat snorklata turvallisesti merellä, järvessä tai muissa vesistöissä. Kurssin alaikäraja on 10 vuotta. Se sisältää 5 kertaa teoriaopetusta, 5 kertaa allasopetusta sekä 3 avovesiharjoitusta. Kurssin suoritettuaan sukeltaja hallitsee perusvälinetekniikat, ja hänellä on valmius tehdä snorkkelisukelluksia avovedessä noin 10 metrin syvyyteen asti.


Snorkkelisukelluksen jatkokurssi

Snorkkelisukellustaitoja voi syventää snorkkelisukelluksen jatkokurssilla, jossa keskitytään erilaisiin sukellusolosuhteisiin, kuten venesukeltamiseen, pimeällä sukeltamiseen ja sukellustapahtuman organisointiin. Kurssi koostuu 10 teoriatunnista ja vähintään kuudesta avovesiharjoituksesta. Kurssin alaikäraja on 12 vuotta.


Snorkkelisukelluksen turvallisuuskurssi

Kurssilla opitaan valmiuksia riskien hallintaan, yleisimpien vedessä ilmenevien ongelmien ratkaisuun ja vedenalaisten hätätilanteiden hallintaan. Kurssi antaa valmiudet muun muassa pelastautumiseen ja sukellusparin pelastamiseen. Kurssi koostuu noin kuudesta teoriatunnista, teoriakokeesta, 2-3 allasharjoituskerrasta ja vähintään kolmesta avovesiharjoituksesta. Kurssille pääsee 15-vuotiaana.