Laitesukelluskokeilut

Sukelluskokeilu eli introsukellus on tarkoitettu ensimmäiseksi laitesukelluskokeiluksi. 

Siinä pääsee kokeilemaan turvallisessa ympäristössä kouluttajien avustuksella miltä painottomuus ja veden alla hengittäminen tuntuvat. Laitesukelluskokeilun alkuksi kouluttaja antaa lyhyen teorian turvallisuuteen liittyvistä perusteista käsitellen sukellusfysiologiaa ja -fysiikkaa, esitellen tarvittavat laitteet ja välineet, sekä kertomalla miten altaalla toimitaan. Sen jälkeen sukellusta kokeillaan kouluttajan johdolla uima-altaassa oppilaan omaan tahtiin. 

Sukelluskokeilussa tarvittavat paineilmalaitteet ja perusvälineet tulee seuran puolelta lainaksi kokeilun ajaksi. Myös omia sukellusvälineitä, esim. maski, snorkkeli ja räpylät voi hyvin käyttää kokeilussa.

Varusteiksi riittää uima-asu. Mukaan kannattaa ottaa kuitenkin vanha puhdas t-paita päälle laitettavaksi, jolla voi vähentää laitepaketin kantohihnojen aiheuttamien hiertymien mahdollisuutta.

Introsukellukset pidetään pääsääntöisesti Leppävaaran uimahallissa, mutta haluttaessa intro voidaan järjestää muuallakin.

Kokeiluun voi osallistua 12 vuotta täyttänyt henkilö, jolla on normaali terveys.

Introsukelluksen hinta on 50 € / henkilö ja enimmillään voimme ottaa 10 henkilöä yhdelle introsukellukselle. Kaikki sukelluskouluttajamme ovat kokeneita kouluttajia ja lajin aktiivisia harrastajia omalla vapaa-ajallaan. Sukelluskokeiluun tultaessa pitää olla terveysselvityslomake täytettynä.

 

Lisätietoja introsukelluksista voi kysellä koulutusvastaavalta