Hangon kesäleiri Låglandet 12.-21.7.2024

Hangon kesäleiri Läglandet 14-23.7.2023

 

Leirin johtajat

Rupert Simon 0400 399 262

Anssi Hiippala 040 716 3373

Ilmoittautuminen leirille

Leirille ilmoittaudutaan kesäkuun 15. päivään mennessä Nimenhuudossa  ilmoittautumalla kullekin sukelluspäivälle erikseen. Haku satamasta tapahtuu edellisenä iltana klo 18-20 paikkeilla. Venekalusto on rajallinen ja näin pyrimme järjestämään kaikille mahdollisuuden kahteen sukellukseen per päivä. Täytämme veneet ilmoittautumisjärjestyksen perusteella.

Kuljetukset

Leiriviikon aikana leirille voi saapua aina illansuussa n. klo 18-20 aikoihin. Leirin vetäjä ilmoittaa tarkan ajan joka päivä Nimenhuudossa. Haku Hangon Itäsatamasta.

Leirille osallistuvat alukset: Vuoksi 8 henkilöä. Jos veneeseen ei mahdu niin täytyy sukeltaa rannasta. 

Toivottavaa on, että leirille tullaan ja sieltä lähdetään pois iltakuljetuksella. Varautukaa aina vähintään vuorokauden keikalle. Pakottavista syistä tästä voidaan joustaa, huomatkaa kuitenkin, että aamunoudot Hangosta ovat lähtökohtaisesti poikkeuksia.

Toiminta leirillä

Saaressa ei ole mitään fasiliteettejä, upeaa ulkosaariston luontoa senkin edestä. Saari on luonnonsuojelualuetta. Lähdetään siitä, että jokainen tuo mukanaan sen minkä kokee tarvitsevansa. Jonkin sortin kimppamajoitus (teltta) on suositeltavaa. Leirillä tulee olemaan mukana myös yhteinen leirikatos, telttasauna, kaasugrilli, aggregaatti, kaasukäyttöinen jääkaappi sekä makkipakki (wc).

Ensikertalaisen survival story Hangon leirille

Sukelluskohteet

Sukelluskohteita on Hangossa runsain mitoin. Hyvän otoksen Hangon seutuvilla olevista hylyistä saa Hylyt.net -verkkopalvelusta. Kaikki kohteet, mukaanlukien esimerkiksi legendaarinen Keulakuvahylky, sopivat soveltaen myös P1-sukeltajalle. Myös muita kohteita on lähimaastossa. Niille mennään kiinnostuksen perusteella ja kelien niin salliessa. Syvemmät kohteet ovat yleensä painottuneet leirin ensimmäiselle puoliskolle ja matalammat toiselle. Toki kelikin vaikuttaa ja osallistujat.

Pullojen täytöt ja lamput

Bauer lähtee mukaan ja lamppuja voidaan ladata aggregaatilla. On myös mahdollista saada nitroxia jatkuvalla virtauksella sekä osapainetäytöllä. Ilmoita ilmoittautumisen yhteydessä tarvitsetko nitroxia.

Hinta sisältäen paineilmatäytöt

Leiripäivän hinta on 3 nousua per päivä.  Mikäli sukeltaa kerran päivässä, silti maksu on minimissään kolme nousua. Ei-sukeltava päivä = yksi nousu.  Maksu tapahtuu Nousukorteilla. Nousukortit ovat sähköistä valuuttaa, jotka laskutetaan jälkikäteen.

Leirille on myös mahdollista vuokrata laitepaketti. Näitä on kuitenkin rajoitettu määrä, joten kerrothan tarpeesta hyvissä ajoin.

Leiri ei toimi ilman henkilökuntaa ja toivomus on, että ilmoittautumisen yhteydessä kerrot mitä haluat tehdä: toimia kipparina, sukellusvanhimpana, kaluston roudaajana, pullojen täyttäjänä tai olla muissa tehtävissä?

Leiriltä pystyttäminen

Leiri pystytetään perjantaina ja pystyttämiseen sekä logistiikkaan osallistuville on luvassa porkkanaa: lauantain leiripäivä maksaa vain yhden nousun! Mahdollisuuksista tavaroiden kuljettamiseen voi infota leirin johtajaa.

Leiriltä lähteminen

Jäsensihteeri lähettää leirin loputtua laskun kertyneiden nousujen perusteella.

Leirin päättäminen

Viimeisenä sunnuntaina sukelletaan yhden kerran ja sen jälkeen leiri puretaan, sekä vene lähtee takaisin Suomenojalle.  Tavaraa pyritään viemään pois eri kyydeillä loppuviikosta, jotta viimeiset pääsevät pienellä vaivalla. Viimeinen sukelluspäivä on ilmainen leirin purkajille.

Osallistujat – saapuminen ja haku saareen:

Ilmoittautumiset ja tarkemmat tiedot Nimenhuudossa.

Osallistumisen peruuttaminen

Osallistumisen peruuttamisesta alle viikkoa ennen ilmoittauduttua leiripäivää laskutetaan 50 % päivän hinnasta.

Kesänodotusterveisin,

Hallitus

Vastaa