Viikonloppureissu Turkkuseen 15.-16.8.2020


Kesäinen viikonloppu puuvenefestivaaleilla ja sukelluspäivä Turun alueen louhoksessa

 

Tervetuloa mukaan nautiskelemaan elokuisesta viikonlopusta!

Ohjelmassa on osallistua lauantaina 15.8.2020 Uudessakaupungissa järjestettävään puuvenetapahtumaan; turkulaisittain Puupaatei Pakkahuoneel ja sunnuntaina 16.8.2020 sukelletaan kirkasvetisessä louhoksessa saman alueen lähettyvillä. Osallistua voi yhteen tai molempiin viikonlopun päiviin.

* * * * *

LAUANTAI 15.8.2020, kello 10-18

Puupaatei Pakkahuoneel on perinteinen kesätapahtuma Uudessakaupungissa. Tänne kannattaa lähteä paitsi sen takia, että Uusikaupunki on kaunis itsessään ja puuveneet ovat upeaa suomalaista käsityötä, mutta myös siitä syystä, että tapahtumassa pääsee seuraamaan Suomen Sukellushistoriallisen yhdistyksen pitämää sukellusnäytöstä. Eli entisaikainen kuivapuku päälle, rautakypärä päähän, painavat kengät jalkaan ja veteen humps. Kaveri veivaa pinnalla kompressorista ilmaa sukeltajalle.

Tapahtumapaikkana on Uusikaupungin vierasvenesatama, Pakkahuoneentori 2. 

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja paikalle voi saapua milloin itselle sopii. Alustavasti pikkulinnut lauloivat, että sukellusnäytös alkaisi noin klo 12-13 välillä. Lisää tietoa puuvenetapahtumasta löytyy Visit Uusikaupungin sivuilta tai Facebookista

* * * *

Illalla halukkaat voivat siirtyä yöpuulle Nousulle varattuihin mökkimajoituksiin. Katso lisätietoa majoituksesta Nimenhuudosta Puupaatei Pakkahuoneel-tapahtuman alta ja muista ilmoittautua.

* * * * *

SUNNUNTAI 16.8.2020, kello 10-16

Sukelluspäivä Turun alueen louhoksessa.

Louhoksissa näkyvyys on perinteisesti erinomainen ja kohde sopii kaiken tasoisille sukeltajille. Erityisesti uudet jäsenet ja kesällä sukelluskurssin käyneet älkää epäröikö lähteä mukaan! Sukellettavaa on monella eri syvyydellä ja reitit on merkitty ohjausnaruin. Veteen mennään helppokulkuista ja hitaasti loivenevaa ajoramppia pitkin. Päivän aikana on mahdollisuus kahteen sukellukseen ja niiden välillä tietysti grillataan ja nautitaan toivottavasti suotuisasta kesäsäästä. Otathan ajoissa yhteyttä Nousun varustevastaavaan mikäli haluaisit tiedustella vuokralle säiliön tai muita varusteita tapahtumaa varten.

Myös sukelluspäivään ilmoittaudutaan Nimenhuudossa.

* * * * *

Molempiin tapahtumiin eli puuvenenäyttelyyn sekä sukelluspäivään voi osallistua erikseen tai tulla molempiin.

Tarkentavia lisätietoja sekä tapahtumista että ilmoittautumisesta löytyy Nimenhuudosta.

Muistakaa ilmoittautua kuhunkin tapahtumaan erikseen!

 

Lämpimästi tervetuloa ja ota mukaan vaikka koko perhe.

Perhe viihtyy varmasti Turun seudulla kulttuuririennoissa, shoppaillen tai vaikka retkeillen sen ajan, kun sammakot sukeltavat sunnuntaina.

 


 

Vastaa