Rescue diver kurssi 2021

 

Rescue diver kurssi 2021 alkaa teoriaopinnoilla etäyhteyksin ja käytännön harjoitukset järjestetään kun koronarajoitukset kevenevät tarpeeksi. Kurssista järjestetään kick-off tilaisuus etänä tiistaina 20.4.2021, jossa käydään läpi kurssin pääsyvaatimukset, rakennetta, harjoitteita ja muita käytännön asoioita. Ilmoittaudu Irenelle, jos olet kiinnostunut kurssista: rahastonhoitaja ät nousu.fi

 

Webinaari vapaasukelluksesta keskiviikkona 28.4.2021

 

Viimeisen kuukauden sisällä Suomessa on tehty uusia maailmanennätyksiä vapaasukeltaen jään alla. Miten kukaan voi pidättää henkeään niin kauan, että ehtii uimaan yli 140 metriä siinä ajassa, ja vielä jään alla?

SSI:n vapaasukelluskouluttaja Hermanni Heimonen avaa omia kokemuksiaan ja tietojaan vapaasukelluksen koukuttavuudesta, kouluttautumisesta ja turvallisuudesta. 

Webinaariin keskiviikkona 28.4.2021 klo 18  löytyy linkki Nimenhuudosta

 

 

 

Sidemount webinaari

 

Nousun kotisivulla on kuva sidemount-sukeltamisesta ja Nousussa on nyt myös kouluttajia tähän lajiin.

Jos harkitset sidemount-sukeltamista, niin torstaina 18.3.2021 illalla kerrotaan aiheesta ja kouluttautumisesta. Voit myös osallistua, jos vain haluat tietää enemmän aiheesta.

Linkki webinaariin löytyy Nimenhuudosta:
https://nousury.nimenhuuto.com/events/14718219 

Tiedote seuran toiminnasta kuluvan kevään aikana

Nousu ry:n hallitus on 24.2.2021 päättänyt seuraavaa: 

  • Leppävaaran uimahallin harjoitteluvuorot pysyvät jatkossakin suljettuina.  
  • Sukellus-Areenalle varatut harjoitteluvuorot ovat peruttu.
  • Nousu ry. keskeyttää 1.3.2021 alkaen tapahtumien järjestämisen toistaiseksi.
  • Kursseja tullaan lykkäämään myöhempään ajankohtaan. Omalta kouluttajalta voi kysyä lisätietoja. 
  • Tiistaitäytöt järjestetään kuitenkin normaalisti. Huomaattehan, että NK:n sisällä saa olla vain täyttäjä. Käyttäkää käsidesiä, maskia ja pitäkää turvavälit. 

Nousun hallitus seuraa valtioneuvoston tiedotteita ja päivittää seuran ohjeistusta tilanteen tarvitsemalla tavalla, viimeistään aina kuluvan kuun lopussa. 

Jotain hyviäkin uutisia löytyy, sillä seuran jäsenten käyttöön tarkoitetut palvelut paranevat. Seuralle hankittua Bauer-kompressoria ollaan saattamassa toimintakuntoon. Kaasujen sekoitukseen vaadittu sekoituslaatikko on tilattu valmistajalta ja sen saapumiseen menee muutama kuukausi. 

Toivottavasti tilanne pian normalisoituisi ja erityisesti pysykää, jäsenet, terveinä!
 
Terveisin, 
Hallitus

Nousu board has decided the following actions on 24.2.2021:

  • Leppävaara pool will continue to be closed until further notice. 
  • We cancel the sessions we planned for this week in Sukellusareena. 
  • Nousu will not organize any events for the time being. 
  • Courses will be postponed. We are looking into possibilities, how and when we can resume training activities. More information from your instructor or training responsible. 
  • Tuesday fillings will be as usual except only filler is allowed to go in.

We are monitoring the situation daily and will inform you on a monthly basis. This may be earlier in case we have new important developments.

There are also some good news, as the new Bauer-compressor is being set up at the moment. The gas mixing device has been ordered and delivery will take place within following months.

Stay healthy, 
the Nousu board.

 

Meriarkeologiaa Nousussa

 

Markku Luoto esittelee Nousun ja nousulaisten roolia Suomen meriarkeologisessa tutkimuksessa sekä viime vuosien saavutuksia, aina maailman ensimmäisen Holkki-hylyn ajoittamisesta Borstön aarrelaivan tutkimuksiin – hylkypuistoja tietysti unohtamatta. Mukana on myös muita nousulaisia kertomassa kokemuksistaan tutkimusleireillä ja -matkoilla sukeltajanäkökulmasta.

Esittely tapahtuu Teams-kokouksena torstaina 10.12.2020 klo 18 alkaen. Linkki kokoukseen löytyy Nimenhuudosta.

Uimahallivuorot tauolle toistaiseksi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on linjannut sisäliikuntatilojen sulkemista ajalla 30.11.2020- 30.4.2021. 

Uimahallin säännöt tai aukioloajat voivat muuttua erittäin lyhyelläkin varoitusajalla ja tiedotamme muutoksista parhaan tietomme mukaan Nousu ry:n sivuilla, Tiedotus-whatsappissa ja Nimenhuudossa.

Vuoksen talkoot 5.12.2020

Veneilykausi 2020 tulee päätökseen ja Vuoksi nostetaan vedestä 1.12. Saman viikon lauantaina 5.12. järjestetään talkoot, jossa rakennetaan veneelle katos suojaamaan talven tuiverruksilta ja laitetaan muutenkin Vuoksi talvikuntoon. Mukaan voit ilmoittautua Nimenhuudossa.