Uimahallivuorot kesällä 2021

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi 27.5.2021 päätöksessään, että uimahallit avataan 1.6.2021 avoimeen käyttöön puolen vuoden sulkutilan ja rajoitetun käytön jälkeen.  Nousulla on kesäaikana Leppävaaran hyppyaltaassa vuoroja tiistai-iltaisin uimahallin normaalin uintiajan jälkeen klo 20:40-22:00.

Vuorot ovat ajalla 1.6.2021 – 6.7.2021 ja 3.8.2021 – 10.8.2021. 

Jos sinulla on tarvetta päästä testaamaan uusia tai juuri huollettuja varusteitasi ennen avoveteen menoa, tervetuloa altaalle. Huomioi seuraavat seikat:

 • ILMOITTAUDU NIMENHUUTOON
 • takaporttia pidetään auki klo 19:30-19:55
 • aulassa on vahti klo 20:20 asti, tulethan ennen sitä (uimahallin ovet suljetaan klo 20:00 joten vahti päästää sinut sisään sen jälkeen klo 20:20 asti)
 • aulassa pidetään kasvomaskeja ja huolehditaan turvaväleistä
 • enintään 5 henkilöä / pukuhuone  (miehille on 2 ja naisille 2 pukuhuonetta)
 • saunat eivät ole käytettävissä
 • allasaika alkaa klo 20:40 tai kun kuulutetaan yleisen uintiajan päättymisestä
 • altaasta pitää poistua viimeistään 22:00 ja varusteet on noudettava klo 22:20 mennessä.

Lisätietoa saa myös Ireneltä.

The Capital City area corona co-ordination group has allowed usage of the swimming pools for all users as of June 1st, 2021 after a half year of shutdown and restricted use. Nousu has pooltime on Tuesday evenings in the Leppävaara deep pool after the pool is closed for public use at 8:40 PM to 10 PM. 

Nousu has pooltime during the following time span: June 1st to July 6th and August 3rd to August 10th. 

If you have new gear or recently maintained gear that you would like to test before going to open water, there is now a chance to do that. Please notice the following aspects:

 • SIGN UP IN NIMENHUUTO
 • the back gate will be kept open at 19:30 – 19:55
 • there is a door watch in the lobby till 20:20. The doors are locked at 20:00 and the watch will let you in after that.
 • wear a face mask and take care of distances in the lobby areas
 • maximum 5 persons in one changing room (there are 2 changing rooms for men and 2 for women)
 • the saunas are not warmed up and not in use
 • the pool time begins at 20:40
 • please leave the pool at the latest at 22:00 and collect your gear by 22:20.

For more information, please contact Irene. 

Hangon kesäleiri 2021

Hangon kesäleiri Läglandet 16-25.7.2021

 

Leirin vetäjät

Sami Järvinen puheenjohtaja@nousu.fi 16.7 – 21.7   Puh. 0400 600667

Matti Hämäläinen varapuheenjohtaja@nousu.fi

22.7. – 25.7

  Puh. 0440112320

 

Ilmoittautuminen leirille

Leirille ilmoittaudutaan kesäkuun 15. päivään mennessä Nimenhuudossa  ilmoittautumalla kullekin sukelluspäivälle erikseen. Haku satamasta tapahtuu edellisenä iltana klo 18-20 paikkeilla. Venekalusto on rajallinen ja näin pyrimme järjestämään kaikille mahdollisuuden kahteen sukellukseen per päivä. Täytämme veneet ilmoittautumisjärjestyksen perusteella.

Kuljetukset

Leiriviikon aikana leirille voi saapua aina illansuussa n. klo 18-20 aikoihin. Leirin vetäjä ilmoittaa tarkan ajan joka päivä Nimenhuudossa. Haku Hangon Itäsatamasta.

Leirille osallistuvat alukset: Vuoksi

Toivottavaa on, että leirille tullaan ja sieltä lähdetään pois iltakuljetuksella. Varautukaa aina vähintään vuorokauden keikalle. Pakottavista syistä tästä voidaan joustaa, huomatkaa kuitenkin, että aamunoudot Hangosta ovat lähtökohtaisesti poikkeuksia.

Toiminta leirillä

Saaressa ei ole mitään fasiliteettejä, upeaa ulkosaariston luontoa senkin edestä. Saari on luonnonsuojelualuetta. Lähdetään siitä, että jokainen tuo mukanaan sen minkä kokee tarvitsevansa. Jonkin sortin kimppamajoitus (teltta) on suositeltavaa. Leirillä tulee olemaan mukana myös yhteinen leirikatos, telttasauna, kaasugrilli, aggregaatti, kaasukäyttöinen jääkaappi sekä makkipakki (wc).

Ensikertalaisen survival story Hangon leirille

Sukelluskohteet

Sukelluskohteita on Hangossa runsain mitoin. Hyvän otoksen Hangon seutuvilla olevista hylyistä saa Hylyt.net -verkkopalvelusta. Kaikki kohteet, mukaanlukien esimerkiksi legendaarinen Keulakuvahylky, sopivat soveltaen myös P1-sukeltajalle. Myös muita kohteita on lähimaastossa. Niille mennään kiinnostuksen perusteella ja kelien niin salliessa.

Pullojen täytöt ja lamput

Bauer lähtee mukaan ja lamppuja voidaan ladata aggregaatilla. On myöskin mahdollista saada nitroxia osapainetäytöllä. HUOM! happipuhtaat pullot vaaditaan! Ilmoita ilmoittautumisen yhteydessä tarvitsetko nitroxia.

Hinta sisältäen paineilmatäytöt

Leiripäivän hinta on 3-4 nousua per päivä riippuen kaukaisimman kohteen sijainnista. Kaksi lähikohdetta on 3 nousua per päivä.  Mikäli sukeltaa kerran päivässä, silti maksu on minimissään kolme nousua. Kaukainen kohde on neljä nousua, vaikka tarkoittaisi vain yhtä sukellusta päivässä. Ei-sukeltava päivä = yksi nousu.
Jos ajetaan Bengtskärin majakalle, kannattaa myös varautua kiinnittymismaksuun joka on n. 10/henkilö. Saaressaolopäivä (ei sukeltava) 1 nousu/pv.  Maksu tapahtuu Nousukorteilla. Nousukortit ovat sähköistä valuuttaa, jotka laskutetaan jälkikäteen.

Leirille on myös mahdollista vuokrata laitepaketti. Näitä on kuitenkin rajoitettu määrä, joten kerrothan tarpeesta hyvissä ajoin.

Leiri ei toimi ilman henkilökuntaa ja toivomus on, että ilmoittautumisen yhteydessä kerrot mitä haluat tehdä: toimia kipparina, sukellusvanhimpana, kaluston roudaajana, pullojen täyttäjänä tai olla muissa tehtävissä?

Leiriltä lähteminen

Jäsensihteeri lähettää leirin loputtua laskun kertyneiden nousujen perusteella. 1 nousu = 11 eur

Leirin päättäminen

Viimeisenä sunnuntaina sukelletaan yhden kerran ja sen jälkeen leiri puretaan, sekä vene lähtee takaisin Suomenojalle.  Tavaraa pyritään viemään pois eri kyydeillä loppuviikosta, jotta viimeiset pääsevät pienellä vaivalla.

Osallistujat – saapuminen ja haku saareen:

Ilmoittautumiset ja tarkemmat tiedot Nimenhuudossa.

Kesänodotusterveisin,

Hallitus

DANin suosituksia Covid-19 taudin sairastamisen jälkeen

 

Toivomme, että jäsenistö on säästynyt COVID-19 tartunnalta ja tautiin sairastumisesta, mutta aina ei niiltä voi välttyä. 

DAN on julkaissut seuraavat artikkelit (jossa selitetään yllä olevaa kaaviota):

Rokotukset ovat käynnissä ja pääkaupunkiseudulla jo hyvässä vauhdissa. 

 

 

Rescue diver kurssi 2021

 

Rescue diver kurssi 2021 alkaa teoriaopinnoilla etäyhteyksin ja käytännön harjoitukset järjestetään kun koronarajoitukset kevenevät tarpeeksi. Kurssista järjestetään kick-off tilaisuus etänä tiistaina 20.4.2021, jossa käydään läpi kurssin pääsyvaatimukset, rakennetta, harjoitteita ja muita käytännön asoioita. Ilmoittaudu Irenelle, jos olet kiinnostunut kurssista: rahastonhoitaja ät nousu.fi

 

Webinaari vapaasukelluksesta keskiviikkona 28.4.2021

 

Viimeisen kuukauden sisällä Suomessa on tehty uusia maailmanennätyksiä vapaasukeltaen jään alla. Miten kukaan voi pidättää henkeään niin kauan, että ehtii uimaan yli 140 metriä siinä ajassa, ja vielä jään alla?

SSI:n vapaasukelluskouluttaja Hermanni Heimonen avaa omia kokemuksiaan ja tietojaan vapaasukelluksen koukuttavuudesta, kouluttautumisesta ja turvallisuudesta. 

Webinaariin keskiviikkona 28.4.2021 klo 18  löytyy linkki Nimenhuudosta

 

 

 

Sidemount webinaari

 

Nousun kotisivulla on kuva sidemount-sukeltamisesta ja Nousussa on nyt myös kouluttajia tähän lajiin.

Jos harkitset sidemount-sukeltamista, niin torstaina 18.3.2021 illalla kerrotaan aiheesta ja kouluttautumisesta. Voit myös osallistua, jos vain haluat tietää enemmän aiheesta.

Linkki webinaariin löytyy Nimenhuudosta:
https://nousury.nimenhuuto.com/events/14718219 

Tiedote seuran toiminnasta kuluvan kevään aikana

Päivitys tiedotteeseen 1.5.2021:

Nousu jatkaa toimintaa Sukeltajaliiton ohjeistuksen mukaisesti. Enintään 6 hengen tilaisuudet ovat sallittuja, jos ne järjestetään siten, että niissä noudatetaan kaikilta osin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

 • Alkukauden lähdöt tullaan ajamaan rajoitetusti kipparin laittaman max osallistujamäärän mukaan.
 • Täytöt jatkuvat NK:lla, mutta sisällä on ainoastaan täyttäjä.
 • Kursseja sekä muuta toimintaa voidaan alkaa pitämään pienissä ryhmissä yllä olevien ohjeiden mukaisesti. Uimahalli ei ole kuitenkaan vielä käytettävissä.

Kiitos kaikille kärsivällisyydestä ja ohjeiden noudattamisesta.

Terveisin,

Hallitus

Update to the info 1.5.2021:

Nousu is starting up activities according to the recommendations of  Sukeltajaliitto. A maximum of 6 persons may gather, if they follow the COVID-19 rules of THL.

 • Dives from Vuoksi will be arranged but with limited capacity which is informed by the skipper
 • Tanks will be filled at NK, but only the filler may be inside NK
 • Courses can continue in small groups, but the swimming pool is still not in use.

Thank you all for your patience and for following the rules.

Regards, Chairboard of Nousu

 

Nousu ry:n hallitus on 24.2.2021 päättänyt seuraavaa: 

 • Leppävaaran uimahallin harjoitteluvuorot pysyvät jatkossakin suljettuina.  
 • Sukellus-Areenalle varatut harjoitteluvuorot ovat peruttu.
 • Nousu ry. keskeyttää 1.3.2021 alkaen tapahtumien järjestämisen toistaiseksi.
 • Kursseja tullaan lykkäämään myöhempään ajankohtaan. Omalta kouluttajalta voi kysyä lisätietoja. 
 • Tiistaitäytöt järjestetään kuitenkin normaalisti. Huomaattehan, että NK:n sisällä saa olla vain täyttäjä. Käyttäkää käsidesiä, maskia ja pitäkää turvavälit. 

Nousun hallitus seuraa valtioneuvoston tiedotteita ja päivittää seuran ohjeistusta tilanteen tarvitsemalla tavalla, viimeistään aina kuluvan kuun lopussa. 

Jotain hyviäkin uutisia löytyy, sillä seuran jäsenten käyttöön tarkoitetut palvelut paranevat. Seuralle hankittua Bauer-kompressoria ollaan saattamassa toimintakuntoon. Kaasujen sekoitukseen vaadittu sekoituslaatikko on tilattu valmistajalta ja sen saapumiseen menee muutama kuukausi. 

Toivottavasti tilanne pian normalisoituisi ja erityisesti pysykää, jäsenet, terveinä!
 
Terveisin, 
Hallitus

Nousu board has decided the following actions on 24.2.2021:

 • Leppävaara pool will continue to be closed until further notice. 
 • We cancel the sessions we planned for this week in Sukellusareena. 
 • Nousu will not organize any events for the time being. 
 • Courses will be postponed. We are looking into possibilities, how and when we can resume training activities. More information from your instructor or training responsible. 
 • Tuesday fillings will be as usual except only filler is allowed to go in.

We are monitoring the situation daily and will inform you on a monthly basis. This may be earlier in case we have new important developments.

There are also some good news, as the new Bauer-compressor is being set up at the moment. The gas mixing device has been ordered and delivery will take place within following months.

Stay healthy, 
the Nousu board.

 

Meriarkeologiaa Nousussa

 

Markku Luoto esittelee Nousun ja nousulaisten roolia Suomen meriarkeologisessa tutkimuksessa sekä viime vuosien saavutuksia, aina maailman ensimmäisen Holkki-hylyn ajoittamisesta Borstön aarrelaivan tutkimuksiin – hylkypuistoja tietysti unohtamatta. Mukana on myös muita nousulaisia kertomassa kokemuksistaan tutkimusleireillä ja -matkoilla sukeltajanäkökulmasta.

Esittely tapahtuu Teams-kokouksena torstaina 10.12.2020 klo 18 alkaen. Linkki kokoukseen löytyy Nimenhuudosta.

Uimahallivuorot tauolle toistaiseksi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on linjannut sisäliikuntatilojen sulkemista ajalla 30.11.2020- 30.4.2021. Leppävaaran uimahalli on avattu 3.5.2021 ainoastaan erityisryhmille ja 17.5.2021 alkaen 65-vuotiaille ja sitä vanhemmille henkilöille.

Uimahallin säännöt tai aukioloajat voivat muuttua erittäin lyhyelläkin varoitusajalla ja tiedotamme muutoksista parhaan tietomme mukaan Nousu ry:n sivuilla, Tiedotus-whatsappissa ja Nimenhuudossa.