Vuoksi saatiin Vapuksi vesille

 

VVV toteutui, sillä vuoksi saatiin Vapuksi vesille ja neitsytmatka voisi olla vappuaattoiltana, jos tarpeeksi lähtijöitä ilmaantuu. Kesäksi on tavoitteena saada maanantaisin ja torstaisin lähtöjä, joista maanantaisin on kaikentasoisille, myös aloittelijoille ja torstaisin on vaativampia kohteita. Seuraa tiedotusta Nimenhuudossa!

VVV Vuoksi Vapuksi Vesille

 

Vaikka pääsiäisenä on lunta maassa, otetaan tavoitteeksi saada Vuoksi vesille vappuun mennessä. Sitä ennen on purettava telttakatos, putsattava ja puunattava, tuotava talvivarastosta tarvikkeet ja lopuksi laskea vene vesille. Tähän tarvitaan sukeltavia käsipareja.  Toimintapäivät on merkattu Nimenhuutoon, ilmoittaudu mukaan:

lauantai 13.4.2024

lauantai 20.4.2024

 

Rescue Diver kurssi 2024

 

CMAS Rescue Diver kurssi käynnistyy maaliskuun alussa ja kurssi sisältää laitesukellusharjoitusten lisäksi paljon sellaisia taitoja, joita ei opeteta muilla sukelluskursseilla, mutta joista on hyötyä veneilessä tai vaikka hätätilanteessa uimarannalla. 

Ilmoittaudu kurssille 27.2.2024 mennessä osoitteessa https://www.sukeltaja.fi/content/fi/11550/6596/413/413.html .

 Kurssin aikataulu on: 

pe 1.3. klo 19 teoriaa uimahallin kahviossa ja laitetreenit hyppyaltaassa
pe 9.3. klo 19 teoriaa uimahallin kahviossa ja laitetreenit hyppyaltaassa
ti 12.3. klo 19:30 teoriaa uimahallin kahviossa ja pintapelastusta hyppyaltaassa
ti 19.3. klo 19:30 teoriaa uimahallin kahviossa ja pintapelastusta hyppyaltaassa
su 14.4.  Meriturvapäivä Lohjalla
Avovesiharjoitukset sovitaan erikseen.

Kurssin pääsyvaatimukset ovat

 • Sukeltajaliiton jäsenyys joko liiton jäsenseuran kautta tai henkilöjäsenenä
 • CMAS P1- tai vastaava muun kansainvälisesti hyväksytyn koulutusjärjestön kortti
 • Ikäraja 15 vuotta
 • Vähintään 20 avovesisukellusta kirjattuna sukelluspäiväkirjaan
 • voimassaoleva ensiapupätevyys (esim. DAN BLS tai SPR EA1)
 • voimassaoleva hapenantokurssin (esim. DAN O2) todistus
 • Henkilökohtainen vakuutus sukellustoimintaan (laitesukeltajilla korvaa painekammiohoidot)
 • Lääketieteellinen sukelluskelpoisuus, joka on todettu joko terveysselvityslomakkeella tai sukeltajan lääkärintodistuksella.
 • Riittävä uimataito
  • vähintään 200 metrin yhtäjaksoinen uinti ilman apuvälineitä
  • vähintään 10 minuutin yhtäjaksoinen veden poljenta ilman apuvälineitä
 • Huoltajan kirjallinen lupa, mikäli oppilas on alaikäinen.

Kaikissa kurssia koskevissa kysymyksissä voi ottaa yhteyttä vastuukouluttajaan: Irene Savolainen  

rahastonhoitaja@nousu.fi  040 54 876 54

Hallivuoro perjantaisin

 

Nousulle on tarjoutunut tilaisuus jakaa hallivuoroa Espoon Urheilusukeltajien kanssa perjantai-iltaisin. Vuoro on noin tuntia aikaisemmin kuin aiemmin ja se on silti tunnin vuoro klo 21:00-22:00. Seuraavana aamuna ei tarvitse myöskään herätä töihin tai kouluun. Koska vuoroa jaetaan toisen seuran kanssa, se tarkoittaa joustamista puolin ja toisin. EUS käyttää koko allasta klo 21 asti alkuverryttelyyn ja sen jälkeen siirtyvät pelaamaan toiseen puolikkaaseen allasta, jolloin tilaa riittää nousulaisille. Ilmoittaudu Nimenhuudossa, jossa on tarkemmat ohjeet. 

Lasten ja nuorten hallivuorot jatkuvat sunnuntai-iltaisin klo 18-20, kunhan Matinkylän uimahalli avataan uudelleen vuoden 2024 puolella.

Nousu has the opportunity to share pool time with Espoon Urheilusukeltajat on Friday evenings at 9:00 – 10:00 pm, when we can use half of the pool. Please inscribe in Nimenhuuto, where there are the more specific instructions. 

The pool time for children and the youth are on Sunday evenings between 6 – 8 pm after Matinkylä swimming pool is reopened in 2024.

Nousun jääsukelluskurssi 2023 / 2024

CMAS Ice Diver-kurssi järjestetään taas talvella 2023 / 2024!
Kurssi on ehdoton kaikille ympäri vuoden sukeltamisesta haaveileville, mutta myös yksi talven odotetuimpia sukellustapahtumia, sillä kaikki halukkaat pääsevät kurssin yhteydessä mukaan avannon tekoon.

CMAS Ice Diver -kurssilla perehdytään turvalliseen sukeltamiseen jäätävissä olosuhteissa.
Unisen oloinen eliöstö, jääkannessa liikkuvat hengityskuplat sekä kirkas vesi palkitsevat kaikki talvella sukeltavat upeudellaan.

Kurssin hinta on 150 euroa Nousun jäsenille sisältäen teoriaan ja harjoitteluun tarvittavat materiaalit ja puitteet.

Opiskelu voi alkaa omaan tahtiin eOppimisympäristössä vaikka heti. Ilmoittaudu mukaan tästä
ja katso saman linkin kautta kurssin pääsyvaatimukset sekä harjoitusten alustavat aikataulut.

Veneen peittely talveksi 25.11.2023

 

Venetalkoot ovat lauantaina 25.11.2023 Suomenojan satamassa. Jälleen on aika peitellä Vuoksi pressujen alle talveksi ja siihen tarvitaan vähintään kuusi henkilöä, enemmänkin saa tulla. Muista ilmoittautua Nimenhuutoon, niin osataan varautua eväillä ja työkaluilla: https://nousury.nimenhuuto.com/events/17893395 

Puheenjohtajan vaihdos vuoden vaihteessa

 

Syyskokouksessa Nousun pitkäaikaisin puheenjohtaja Sami ilmoitti haluavansa luopua puhenjohtajuudesta sekä hallituspaikastaan. Samin tilalle valittiin Riku Marjeta puheenjohtajaksi. Kokous antoi yksimielisen kannatuksen Rikulle. 

Kokouksessa kiiteltiin Samia vuolaasti ja onhan paljon ehtinyt tapahtua hänen hallituskausillaan. Venettä on vaihdettu isompaan ja myös kompressoria on vaihdettu isompaan. Seuran talous on vakaa ja edellytykset sukeltamiseen ovat kohdillaan. Myös hallitukseen oli kiitettävästi innokkaita tulijoita, joten tekijöitä pitäisi riittää. Lopuksi Sami vahvisti, että sukeltaminen jatkuu vaikka hän nyt siirtyy rivikouluttajaksi,-kippariksi ja -jäseneksi.

Haluamme muistuttaa, että kaikkea ei voi sysätä hallituksellekaan, vaan jokainen meistä voi tehdä jotain seuramme eteen. Yksinkertaisimillaan se voi olla puolison, työkaverin tai ystävän innostaminen introlle ja hänen yhteystietojensa ilmoittaminen koulutusvastaavalle.